Wednesday, February 20, 2013

Autoworld

Kolmapäeva viimane muuuseum (aga mitte viimane elamus!) oli automuuseum. Mitme valiku seest võtsime Monika soovitusel selle.

Pärast emotsionaalset Raekoda tundsid meie noored, et nad vajavad puhkust ning järgi jäidki vaprad ja vastupidavad õpetajad, kes me siis suundusime metroosse (millega enam probleeme ei ole, süsteem  hakkas selgeks saama), et sõita Brüsseli Jubelparki, kus asus Autoworld ja Kuninglik Sõjamuuseum. Oli ilus ilm, natuke päikest, parki ja purskaeve, taustaks imposantne Triumfikaar. Loodame sealt ilusaid pilte saada.
 Siin me olemegi, tõesti hea tuju ja nauditav olemine!

Sissepääs
Aga Automaailma läksime siis omale lemmikut valima. Väidetavalt oli autotööstus  Teise Maailmasõja eelsel ajal üks Belgia tähtsamaid tööstusi. Sellised nimed - Minerva, FN, Imperia, Nagant, Germain and Vivinus - võib-olla ütlevad mõnele midagi. Muuseum ise on pärit 1880. aastast ja Belgia suurimad motoshowd olid 1902 ja 1934. Belgia Automuuseumi peetakse Euroopa üheks prežtiisemaks. Autode ajalugu on näha 1886- 1970, kokku 400 sõidukit, kõik töökorras!



Mudelid T Ford, Citroen 2CV,  Volkswagen Beetle,  Czech Tatra ja palju muid haruldusi, mis kuulusid näiteks Belgia kuningaperele, spetsiaalselt Iraani šahhile disainitud auto, mis temani ei nõudnudki  jne ei jätnud meie naistest kedagi külmaks. 





No comments:

Post a Comment