Thursday, February 21, 2013

Tööpäev Europarlamendis

Neljapäeval hommikul oli kõigil hommikusöögiga selge pilt: et soovitav on varem tulla ja mida pakutakse ja kellel mis maitses.
Hommikul tegime hotelli ees ka mõned pildid kõik koos -oli ilus, päike paistis ja jälle külm. Kus on Karel?

Kell 9.00 algas matk Europarlamenti. Kuna saime eelnevalt teada, et transport võib ka streikida, siis otsustasime jala minna. Muuseas, kolmapäevane tulemus oli vist 22 000 sammu (Merikesel oli mõõtja peal). Selle eest võiks juba kehalises hinded saada.
 Siit on näha veel viimased liikujad ja kohe-kohe kohal!


Linnamatkamises olime me kõrgel tasemel, jõudsime tunni ajaga kohale, varem, kui meid oodati. Kohati oli jube tuuline, ja Tuuli jalad ...
Aga siin oleme juba kohal ja me tõusis kõrgemale postamendile, et vägesid juhatada ja suunad kätte näidata. Ta viitab hetkel kaugemal asuvale külastuskeskusele Parlamentarium.

Aga Euroopa Parlamendi Paul Henri Spaaki hoones asuva külastajate sissepääsu juures tuli turvamees juba välja ja lubas meid enne aega sisse. Läbisime turvakontrolli ja liikusime edasi külastajate vastuvõturuumi, kuhu jõudis peagi kohale Jana Jalvi-Robertson, kes töötab keelesektoris ja kes oli meie rühma külastuse korraldaja.
Saime ülevaate Europarlamendi tööst, Euroopa Komisjonist, Euroopa Nõukogust ja eestlastest Europarlamendis ning nende ülesannetest erinevates komisjonides. Tegelikult olime kõik kodutööd teinud ja hoolega Europarlamendi kohta lugenud. Viimased õppisid veel eelmisel õhtul. Selle tõttu tundsime ennast tugevalt!

Siis tuli lugupeetud saadik Indrek Tarand meiega kohtuma. Tal oli väidetavalt just käimas väliskomisjoni istung. Tema natuke rääkis ja meie natuke küsisime - aga oli tore teada, et meie direktor Merike on Tarandiga koos ülikoolis käinud ja peale selle teab Tarand Kanepit hästi - Jõksi järve ääres veel ühiseid tuttavaid. See selleks, aga selge mõistus aitab nii Europarlamendi saadikut kui Kanepi kooli õpilast ja õpetajat - eks me püüdle oma parimal viisil selle poole, et Eestis ja Europas oleks hea elada. Nii lihtsalt Indrek Tarand seda muidugi ei väljendanud, aga talle omasel viisil, pisut mõistukõnet ja naljajutu vahele tõsiseid kilde, suutis ta meid ikka mõtlema panna.

Kiire-kiire ja Tarand lahkus, kaasas Kanepi Gümnaasiumi kruus. Jana rääkis veel põhjalikult Euroopa ametnike tööst ja vastas meie küsimustele. Brüsselis alustas ta tõlgina. See on ka huvitav, aga vahetevahel väga raske töö. Näiteks istungite ajal on korraga ametis kolm tõlki, kes umbes max poole tunni kaupa tõlgivad. Ja nii 27 liikmesriigi kohta siis 3x27. Tõlgid töötavad järjest 4 tundi. 

Kell 12 lõpetasime ja asusime liikuma Parlamentaariumi. Enne veel mitu pildistamisseanssi, lippudega ja monumendi taustal.         See pildil olev kunstiteos on läbi kahe korruse ja sümboliseerib Euroopa Liidu ühtsust ja erinevust.


 Meie tublid noored sellel reisil.

Siin on näha ka Jana, kellele me kinkisime siidisalli, mille autoriks oli Veronika.









Siit tänaseks kõik, rollimängust kirjutan homme.

No comments:

Post a Comment