Wednesday, February 20, 2013

Magritte muuseumis


Teadmata midagi Magrittest astusime muuseumi (Royal Museum of Fine Arts), mis on Brüsseli esimese 5 muuseumi hulgas ja tõesti üks must be. Seal kogesime esimest korda, kui kasulik on olla kooli grupp, õpetajad ja õpilased. Piletid saime väga soodsalt.

Muuseumil on kaks osa; kunstnik Magritte pool ja teine siis Belgia kunstimuuseum
Rene Magritte
The Empire of Light 1954





René François Ghislain Magritte (1898-1967) oli belgia tuntumaid sürrealistliku kunsti esindajaid. Muuseumi mitmel korrusel ja toas on ülevaade kunstniku elust ja töödest. Siin asub suurim Magritte kogu, üle 200 teose, aga ka muusikat, postreid, igasugu ajalehe väljalõikeid, fotosid ja muud kunstniku elust. Ta oli ka filmitegija, seega väga huvitav ja mitmekesine isiksus.

Üks läbivamaid teemasid olid pilved. Monika ütles, et tal on just kodus remont ja tahab ka ühte tuppa pilvi maalida ning tuli meiega muuseumi kaasa inspiratsiooni saama. Tore oli kuulda Helene arvamust, et meil oleks siia giidi vaja, ta hea meelega kuulaks. Igaüks leidis omale meelepärase sürrealistliku pildi - sa mõtled, mida sa näed, püüad aru saada, mida miski võiks tähendada ja siis vaatad maali pealkirja ning saad aru, et kunstnik rõhutas hoopis midagi muud. Sürreaelism!
Rene Magritte
Homesickness

Kahjuks ei tohtinud muuseumis pildistada ja seetõttu polegi siia meie fotosid lisada.Huviliste jaoks siia üks link http://www.rene-magritte.org/; 
http://www.artrenewal.org/pages/artwork
Artinvest2000: Renè Magritte "Gioventù illustrata" "Youth illustrated"1928.
 Youth illustrated


René Magritte
Magritte

No comments:

Post a Comment