Wednesday, February 20, 2013

City Hall of Brussels

Brüsseli Raekoda, mis sai plaani võetud kui ainuke giidiga, inglisekeelse, ekskursioon. 

Sellega oli igasugusu sekeldusi. Kõigepealt tahtsin seda varakult broneerida, aga meilile ei mingit vastust. Siis läksime turismiinfosse, mis asub samas raekoja hoones ja seal siis heietasime ja sekeldasime ja helistati ja küsiti ja siis me ikka täpselt teada ei saanud ja tulime kell 13.00 tagasi Raekoja juurde - et kell 13.00 pidi olema ettenähtud flaamikeelne giidiga ekskursioon, aga kuna tavalisel sellele seltskonda ei kogune, siis saame samal ajal oma grupile inglisekeelse ekskursiooni. 
Monika õtles selle peale, et selline ongi belgia asjaajamine. Keegi helistab ja küsib kellegi käest ja siis organiseerib ja targutab ja vahel ei saa keelest aru jne.
Raekoda


Kokkuvõttes läks meil väga hästi, saime soodsad piletid ja suurepärase ekskursiooni väga uhkes ja nooblis ja kunstiliselt äärmiselt rikkas Raekojas, mis oli tegelikult ka Linnavalitsusena töötav hoone.
Üldse üks uhkemaid hooneid. Liikusime läbi kahe korruse, üks tuba uhkem kui teine. Seintel hulgaliselt maale, gobelääne ja skulptuure, puunikerdusi ja -paneele.  Gobeläänmaalide saal kuskil 16-18. sajandist. Gildisaal äratuntavate meistritega - kõik maalid suuremad kui inimene. Uhked endisaegsed ja ka praegu kasutusel vastuvõtu saalid, suur sissepääsu trepp ja kõik see silmailu viitas linna rikkusele, mis väidetavalt tuli ka suuresti kolooniast Kongo ja jäi suurtes sõdades puutumata. Seintel toretsesid eelmised linnahärrad või valitsejad, teiste hulgas ka ilus maal noorest Napoleonist.
Suurepärane arhitektuur on gooti stiilis. Hoone ehitamist alustati 1402, lõpetati 1420, torn on 96m kõrge.Paistab kätte igale poole ja on ka heaks orientiiriks.



Siseõu
Tund aega Brüsseli Raekojahoones oli iga minutit väärt. Kes ka inglise keelest aru ei saanud, siiski nägi ja tunnetas koos teistega selle Raekojahoone ajalugu ja toredust.




Väljastpoolt on ta sama uhke kui seest, gooti stiilis hoone Brüsseli Grand Place peal.








Aga fotod tulevad hiljem, see netiühendus maailmaga ei ole siin hotellis nii kiire.

No comments:

Post a Comment